Amazon verstuurde

Foto: ANP

De oproep van Amazon aan medewerkers om de app TikTok van telefoons te verwijderen, is volgens de webwinkelgigant per ongeluk verstuurd. Dat laat het Amerikaanse techbedrijf weten na berichten over een mogelijk verbod op de omstreden app onder zijn personeel.

“De e-mail van vanochtend aan enkele van onze werknemers is per abuis verzonden. Ons beleid ten aanzien van TikTok is niet gewijzigd”, meldt het bedrijf.

Amerikaanse media meldden eerder op basis van een interne memo dat Amazon werknemers had opgedragen TikTok van mobiele telefoons te verwijderen. In de mededeling stond dat er zorgen over de veiligheid van de app waren. TikTok stelde in een reactie alles te doen om de privacy van gebruikers te bewaken.

TikTok is een onder jongeren populaire app waarmee je korte muziekvideo’s kunt maken en delen. Rond het platform zijn ook veel privacyzorgen. Onlangs openden privacytoezichthouders van de Europese Unie nog een onderzoek naar de app, die in handen is van van het Chinese ByteDance. TikTok betaalde de Amerikaanse marktwaakhond FTC vorig jaar een boete van 5,7 miljoen dollar, omdat het tegen de regels in persoonlijke gegevens van kinderen onder de 13 jaar bijhield.

De Amerikaanse regering zinspeelde deze week op een verbod op TikTok. Het Witte Huis is bezorgd over de omgang van het Chinese moederbedrijf met de data van de gebruikers die worden opgeslagen. Minister Michael Pompeo van Buitenlandse zaken raadde Amerikanen ten zeerste af de app te downloaden, tenzij ze “willen dat hun persoonlijke gegevens in handen vallen van de Communistische Partij van China”.