Supermarkten blijven zich houden aan avondklok

Foto: ANP

Supermarkten blijven zich voorlopig houden aan de avondklok, wat betekent dat winkels uiterlijk om 20.45 uur sluiten. Dat laat supermarktkoepel CBL weten. Eerder op de dag gaf het CBL al aan een dringend advies van premier Mark Rutte hierover op te zullen volgen om de avondklok niet te gaan negeren.

De branche blijft volgens een woordvoerster van het CBL de adviezen van het RIVM en besluitvorming van de overheid volgen, zoals dit de gehele coronacrisis gebeurd is. Eerder op de dag stelden de supermarkten nog dat ze langer wilden openblijven als de avondklok zou wegvallen. Volgens de woordvoerster vond de branche het de afgelopen weken al vervelend dat de winkels eerder dicht moesten. Daardoor werd het overdag drukker in de supers. Toch wilde het CBL eerst in overleg met het kabinet voor er een besluit zou worden genomen.

Door de avondklok moeten bijvoorbeeld de meeste Albert Heijn-filialen eerder dicht dan normaal. De grootste supermarktketen van het land hanteert normaal ruime openingstijden voor veel vestigingen, vaak tot 22.00 uur ’s avonds. De nachtelijke bevoorrading van winkels mocht ondanks de avondklok afgelopen weken wel gewoon doorgaan.