Al duizenden aanmeldingen voor proefvakantie naar Rhodos

Foto: ANP

De proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos, waar mensen zich woensdag vanaf 18.00 uur op konden inschrijven, zorgt voor topdrukte op de website van reisconcern Sunweb. Zeker 5000 mensen is het al gelukt om zich voor de vakantie te registeren meldde Sunweb-topman Mattijs ten Brink. Heel veel mensen was dat niet gelukt. Door de grote drukte haperde de website zo nu en dan.

Op 12 april zal er als onderdeel van de coronaproef een vakantievlucht vertrekken naar Rhodos. Tijdens de vakantie mogen de reizigers het vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten. Al na 3 minuten hadden duizenden mensen een poging gewaagd om zich in te schrijven voor de vakantie.

Volgen Ten Brink is de eerste les die uit de proef kan worden getrokken, dat mensen duidelijkheid willen. Bij Sunweb, maar ook andere reisaanbieders blijven de boekingen op dit moment achter, vooral omdat mensen niet weten waar ze aan toe zijn. Maar dat mensen op vakantie willen, wordt wel duidelijk uit het aantal aanmeldingen, beredeneert de Sunweb-topman.

De achtdaagse trip naar het Griekse eiland wordt uitgevoerd door Sunweb en Transavia. Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening. Het resort wordt speciaal opengesteld voor de test. Er zijn geen andere gasten aanwezig. Aan de proef kunnen 189 mensen van achttien tot zeventig jaar meedoen. Daarbij wordt een zo goed mogelijke afspiegeling gemaakt.