Euronext rondt overname Borsa Italiana af

Foto: ANP

Beursuitbater Euronext heeft de beurs in Milaan binnen. Het beursbedrijf meldt de overname van Borsa Italiana, dat door de Britse concurrent London Stock Exchange (LSE) van de hand werd gedaan, te hebben afgerond. Euronext betaalde in totaal ruim 4,4 miljard euro voor de Italiaanse beurs.

Euronext was al de uitbater van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon, Dublin en Oslo. Om de overname van Borsa Italiana te bekostigen gaf Euronext onder meer nieuwe aandelen uit. Verder gebruikte het 3,7 miljard euro van een bestaand overbruggingskrediet en om dat geld terug te betalen gaat Euronext nog meer nieuwe aandelen uitgeven ter waarde van 1,8 miljard euro. Dat gebeurt met een claimemissie, waarbij bestaande aandeelhouders kunnen intekenen op nieuwe stukken. Ook komt Euronext met een obligatielening van 1,8 miljard euro.

In het eerste kwartaal steeg de omzet van Euronext, onder meer door eerdere overnames, met ruim 5 procent tot 249,2 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 98,2 miljoen euro tegen 96,1 miljoen euro in de eerste drie maanden van vorig jaar.