Tesla levert weer meer auto’s af

Foto: ANP

Tesla heeft afgelopen kwartaal meer dan 200.000 auto’s geproduceerd en afgeleverd. Daarmee heeft het bedrijf de productie ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar verder opgevoerd. Wel hadden analisten op iets meer gerekend.

Meer dan 99 procent van alle auto’s die Tesla maakte en bij klanten bezorgde waren van de types Model 3 en Model Y. Dat zijn de kleinere coupĂ© en SUV die het bedrijf maakt. Van die modellen maakte Tesla er 204.081 en leverde het er 199.360 af.

Het Model S en Model X, de grotere coupé en SUV, waren goed voor een productie van 2340 stuks en Tesla bezorgde er 1890 bij klanten. Van de Model S werd de productie enige tijd stilgelegd omdat Tesla werkte aan een vernieuwde versie van dat model.

Tesla maakt niet bekend waar het zijn auto’s heeft verkocht. Het bedrijf heeft autofabrieken in de Verenigde Staten en China en werkt aan een grote fabriek in de buurt van Berlijn.

Waar veel autobedrijven de afgelopen periode de productie enige tijd moesten stilleggen vanwege chiptekorten, hoefde Tesla dat niet. Volgens het bedrijf hebben de werknemers “uitstekend werk geleverd bij het omzeilen van logistieke en leveringsproblemen”.