Marktleider kinderopvang-apps neemt weer een bedrijf over

Foto: ANP

KidsKonnect, dat software levert waarmee duizenden ouders hun kinderen op de crèche volgen, doet opnieuw een overname. Het is voor de onderneming alweer de vijfde overname dit jaar. Met het inlijven van branchegenoot ROSA versterkt KidsKonnect naar eigen zeggen zijn positie als grootste aanbieder van software voor de communicatie tussen kinderopvangmedewerkers met ouders of collega’s.

ROSA biedt software binnen de kinderopvang en zorgopvang. Het bedrijf uit Hillegom is in 2005 opgericht als Muldata en bedient inmiddels ruim driehonderd opvangorganisaties met softwareoplossingen. Het team van ROSA gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. KidsKonnect nam eerder dit jaar al de Nederlandse kinderopvangsoftwarespecialisten Social Schools, PortaBase en Doenkids en het Belgische Deona over. Dat betekende onder meer ook een uitbreiding naar de markt voor digitaal lesmateriaal voor de allerjongsten.

De onderneming is in handen van de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital. Het softwarebedrijf komt voort uit een reeks fusies tussen relatief kleine ontwikkelaars van kinderopvang-apps. De omzet van het bedrijf zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 20 miljoen euro. Dat zou neerkomen op een vertienvoudiging ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.