Beleggers op Wall Street nemen adempauze

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag bij de start van de handelsdag kleine stijgingen laten zien. Na vijf sessies met overwegend winst op rij namen beurshandelaren wat gas terug. Videostreamingdienst Netflix werd lager gezet na een kwartaalupdate, terwijl beleggers ook uitkijken naar de cijfers van Tesla. De maker van elektrische auto’s opent na het slot van de handel op Wall Street de boeken.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel een fractie hoger op 34.472 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 0,1 procent aan tot 4526 punten. Ook techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent, tot 15.150 punten.

Netflix haalde in het afgelopen kwartaal 4,4 miljoen abonnees binnen, veel meer dan het bedrijf zelf had voorzien. Onder meer de wereldwijde hitserie Squid Game droeg daaraan bij. Voor het lopende kwartaal voorspelt Netflix dat een sterke reeks series en films die het bedrijf gaat uitbrengen zorgt voor een verdere aanwas van abonnees. Desondanks daalde het aandeel Netflix 3,2 procent, mede door winstnemingen.

Facebook steeg 0,6 procent. Het socialemediabedrijf zou zijn naam willen veranderen. Daarmee zou de associatie met het sociale netwerk Facebook moeten worden afgezwakt. Verder kreeg Facebook in het Verenigd Koninkrijk een boete van omgerekend bijna 60 miljoen euro omdat het zich niet aan de regels van een onderzoek naar de overname van filmpjesdienst Giphy houdt.

Telecombedrijf Verizon (plus 1,4 procent) behaalde in het derde kwartaal meer winst dan verwacht, mede door de opbrengst uit de verkoop van zijn mediatak. De omzet viel analisten juist wat tegen. United Airlines verraste met sterker dan voorziene resultaten. De luchtvaartmaatschappij liet weten dat het herstel van de coronacrisis wat vertraging heeft opgelopen, maar dat de vraag naar luchtreizen nu weer verder aantrekt. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Vaccinproducent Novavax tuimelde haast 18 procent. De nieuwssite Politico berichtte dat het Amerikaanse bedrijf moeite heeft om aan te tonen dat het een coronavaccin kan fabriceren dat aan de kwaliteitseisen van toezichthouders voldoet. De problemen zouden ernstiger zijn dan tot nu toe gemeld.

De euro was 1,1643 dollar waard, tegen 1,1631 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 82,12 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 84,30 dollar per vat.