Economie Thailand groeit sneller na openen toeristische sector

Foto: ANP

De Thaise economie zal dit jaar sneller groeien dan eerder verwacht. Dat komt vooral doordat de belangrijke toeristische sector weer open is. De groei zal naar verwachting uitkomen op 1,2 procent, waar het Thaise ministerie van Financiën eerder uitging van een groei van 1 procent. De groei volgend jaar is mogelijk 4,5 procent.

Thailand ging deze maand weer open voor gevaccineerde toeristen. Dat zorgt ervoor dat de economie van het land in het slotkwartaal van dit jaar een stevige impuls krijgt. De nieuwe groeiramingen voor dit jaar en volgend jaar komen overeen met de laatste prognoses van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling. De ramingen liggen wel hoger dan de prognose van de centrale bank voor een groei van 0,7 procent dit jaar en 3,9 procent in de daaropvolgende twaalf maanden.

Het Zuidoost-Aziatische land is bij toeristen onder andere populair vanwege van het nachtleven in Bangkok en de badplaatsen langs de kust van de Andamanse Zee. Nu er steeds meer mensen zijn gevaccineerd merkt het land een daling van het aantal corona-infecties en ziekenhuisopnames. Circa 54 procent van de inwoners van Thailand is volledig gevaccineerd.

Thailand is van plan meer landen toe te voegen aan de huidige lijst van 63 gebieden die vanaf december in aanmerking komen voor quarantainevrij reizen om de toerisme-afhankelijke economie een impuls te geven. Ook wordt overwogen bars en nachtclubs sneller te heropenen. Voor Nederland is Thailand een hoogrisicogebied.