Aziatische krant: veel minder condooms verkocht tijdens pandemie

Foto: ANP

De coronapandemie heeft ook een van ’s werelds grootste producenten van condooms geraakt. De Maleisische condoomfabrikant Karex, die ook levert aan condoommerk Durex, zag de verkoop van het anticonceptiemiddel de afgelopen twee jaar met ongeveer 40 procent dalen, meldt de Japanse krant Nikkei Asia. Door de virusuitbraak waren mensen meer thuis, maar dat betekende niet dat ze meer condooms kochten, aldus topman Goh Miah Kiat in de krant.

Ook zorgde de sluiting van hotels en klinieken waar mensen voor seksadvies terecht kunnen, net als het stoppen van overheidsprogramma’s ten behoeve van de verspreiding van condooms voor de daling van de verkoop, aldus de topman.

De Maleisische fabrikant maakt een op de vijf condooms wereldwijd. Het bedrijf zegt zich nu te willen richten op de opkomende markt van medische handschoenen. Die worden vaak van hetzelfde materiaal als condooms gemaakt, zoals rubber en latex. Karex wil halverwege dit jaar met de productie daarvan beginnen in Thailand, aldus de topman tegen de krant.

Karex had eerder nog verwacht dat er door lockdowns veel meer condooms verkocht zouden worden. Karex produceert jaarlijks zo’n 5 miljard condooms en exporteert ze naar meer dan 140 landen.