Peloton schiet omhoog op Wall Street door overnameberichten

Foto: ANP

Peloton Interactive, een grote maker van fitnessapparatuur en -programma’s voor thuisgebruik, schoot maandag omhoog op de beurzen in New York. Beleggers stortten zich op het aandeel na berichten dat webwinkelconcern Amazon en sportmerk Nike het bedrijf zouden willen overnemen. De stemming op Wall Street bleef verder terughoudend na het sterke herstel van vorige week.

Peloton werd ruim 28 procent meer waard. Het is nog onbekend of er ook echt biedingen van Amazon of Nike komen en of Peloton een voorstel zou accepteren. Mocht er een overnamevoorstel komen, dan hangt veel af van de mede-oprichter en topman John Foley van het sporttechnologiebedrijf. Hij kan een veto uitspreken over alle grote beslissingen rond Peloton. In januari werd al bekend dat de activistische aandeelhouder Blackwells Capital aanstuurt op een verkoop van Peloton. Ook wil Blackwells Foley wegsturen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening vrijwel vlak op 35.082 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 4497 punten en de techbeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 14.127 punten.

Spotify verloor 3,2 procent. Daniel Ek, de oprichter van de Zweedse streamingdienst, heeft in een brief aan het personeel de racistische uitlatingen en andere omstreden opmerkingen van podcastmaker Joe Rogan scherp veroordeeld, maar wil diens populaire podcast niet van Spotify verwijderen. De brief komt nadat Rogan voor de tweede keer binnen een week zijn excuses heeft moeten aanbieden.

Speelgoedmaker Hasbro daalde 3,3 procent na kwartaalresultaten. De maker van batterijen Energizer klom 3,8 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Ook de resultaten van vleesproducent Tyson Foods vielen in de smaak en werden beloond met een koerswinst van bijna 10 procent.

Tesla steeg 2 procent. Beurswaakhond SEC wil weten of Tesla zich houdt aan de voorwaarden van de schikking die het autobedrijf met de toezichthouder heeft getroffen. Daarin staat onder meer dat topman Elon Musk alle tweets die de beurskoers kunnen beïnvloeden vooraf moet laten controleren door juristen. Het verzoek van de SEC kwam in november, nadat Musk aan zijn volgers op Twitter vroeg of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moest verkopen. Daarop daalde de koers fors. Volgens Tesla kan het onderzoek van de SEC leiden tot boetes of andere sancties.

Spirit Airlines klom bijna 16 procent. De budgetvlieger kondigde een fusie aan met branchegenoot Frontier Airlines. Frontier Group, het moederbedrijf van Frontier Airlines, won 3,5 procent.