Samsung kondigt smartphone Galaxy S22 en nieuwe tablet aan

Foto: ANP

De nieuwste smartphone Galaxy S22 van Samsung is vanaf begin maart beschikbaar in Nederland. De nieuwste tablet van het bedrijf, de Galaxy Tab S8, is eind deze maand verkrijgbaar. Met deze apparaten gaat Samsung de strijd aan met de grootste concurrent Apple en met Chinese bedrijven als Xiaomi en Huawei.

De meest luxe versie van de Galaxy S22, de S22 Ultra, wordt geleverd met een stylus pen die kan worden gebruikt op het scherm van een smartphone. Die zat eerder alleen bij apparaten uit de Note-reeks, maar daar komt dit jaar geen nieuwe versie van. Later in het jaar komen er wel nieuwe vouwbare telefoons van Samsung op de markt. Dat is de Galaxy Z-serie.

Samsung richt zich op het duurdere segment van de markt en dat zal de komende tijd de strategie blijven, aldus topman TM Roh van de mobiele tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Volgens hem heeft de sector door de coronapandemie enorme veranderingen doorgemaakt “die anders wel tien jaar hadden kunnen duren”. Doordat consumenten noodgedwongen meer thuis zaten gingen ze hun smartphones langer en op meer manieren gebruiken dan voorheen, zegt Roh in een interview met persbureau Bloomberg. Daardoor zijn consumenten volgens hem weer eerder bereid om een nieuwe telefoon te kopen zodat ze beter kunnen gamen of betere videogesprekken kunnen voeren.

Samsung was vorig jaar de belangrijkste producent van smartphones met bijna 275 miljoen verscheepte mobieltjes en een wereldwijd marktaandeel van 20 procent. Dat lukte het bedrijf ondanks het tekort aan chips waar veel sectoren mee kampen. Roh verwacht dat de situatie wat betreft tekorten aan onderdelen dit jaar zal verbeteren.