Autowebsites zien veel meer zoekopdrachten voor elektrische auto

Foto: ANP

Door de hoge brandstofprijzen zijn veel meer Nederlanders op zoek naar elektrische auto’s. Ook hybride auto’s zijn steeds populairder, merken autozoekmachines Gaspedaal.nl en Autotrack.nl. Die trend is al enkele maanden zichtbaar, maar met name deze maand versnelde die.

Ten opzichte van februari groeide het aantal zoekopdrachten naar elektrische auto’s bij Gaspedaal.nl met de helft. Bij Autotrack.nl was de toename met 37 procent minder groot. Inmiddels is bijna 10 procent van alle zoekopdrachten naar een volledig elektrische auto. Nog eens een op de vijf zoekopdrachten betreft hybride auto’s met zowel een accu als een verbrandingsmotor. Ook het aantal zoektochten naar door lpg aangedreven voertuigen groeit, al gaat het daar nog altijd maar om 3 procent.

Tegelijkertijd neemt het aandeel van benzineauto’s in de zoekopdrachten af. Iets meer dan de helft (52 procent) van de zoektochten is nog gericht op auto’s die op benzine rijden. Een jaar geleden was dat nog bijna 70 procent. Diesel werd de afgelopen maanden juist weer wat populairder, maar dat veranderde in maart. De afgelopen weken stijgt de dieselprijs juist harder dan die van benzine waardoor het prijsverschil is gehalveerd van ongeveer 30 cent naar 13 cent. Daardoor worden dieselauto’s weer minder interessant, want voor die auto’s geldt een hogere wegenbelasting.