Techfondsen op Wall Street hoger, fitnessbedrijf Peloton onderuit

Foto: ANP

De techfondsen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, waarmee wat herstel werd getoond van de zware koersverliezen van de afgelopen tijd. De maker van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton Interactive was juist een forse daler op Wall Street na tegenvallende cijfers en vooruitzichten.

De technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met een winst van 1 procent op 11.737,67 punten. Grote techfondsen als Apple, Google-moeder Alphabet en Microsoft werden tot 1,9 procent hoger gezet. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,3 procent tot 4001,05 punten, maar de Dow-Jonesindex daalde 0,3 procent tot 32.160,74 punten.

Het aandeel Peloton sloot bijna 9 procent in het rood. De maker van op internet aangesloten hometrainers en loopbanden leed afgelopen kwartaal aanzienlijk meer verlies dan analisten hadden verwacht. Ook de omzetverwachting voor het huidige kwartaal viel tegen als gevolg van de afzwakkende vraag naar fitnessapparatuur voor thuisgebruik. Tijdens de coronapandemie behoorde Peloton juist tot de grote winnaars vanwege de sluiting van veel sportscholen.

Biohaven Pharmaceutical maakte een koerssprong van ruim 68 procent. De maker van medicijnen tegen migraine is akkoord gegaan met een overnamebod van 11,6 miljard dollar van farmaceut Pfizer (plus 1,8 procent).

Tesla klom 1,6 procent. De autofabrikant heeft problemen bij de productie van elektrische auto’s in zijn grote fabriek in Shanghai. Door de strenge lockdown in de Chinese havenstad is het moeilijk om aan alle onderdelen te komen. Persbureau Reuters meldde eerder dat de zogeheten Gigafactory helemaal was stilgelegd, maar Tesla ontkent dat.

AMC Entertainment leverde een eerdere winst in en sloot uiteindelijk 5,4 procent in de min. De bioscoopketen boekte in het eerste kwartaal meer omzet en wist het verlies terug te dringen. Aanbiedingensite Groupon kelderde 12,5 procent na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

De euro was 1,0553 dollar waard, tegen 1,0541 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,3 procent minder op 99,69 dollar. Brentolie werd 3,4 procent goedkoper op 102,36 dollar per vat. De olieprijzen gingen maandag ook al fors omlaag.