Uitgever reismedia roept op tot overheidsingrijpen op Schiphol

Foto: ANP

TRAVelMedia, uitgever van onder andere Travelpro en TravMagazine, wil de overheid met een petitie oproepen tot ingrijpen op Schiphol. “De zomermaanden lijken rampzalig te worden, maar de overheid neemt geen enkele verantwoordelijkheid”, klaagt initiatiefnemer Tom van Apeldoorn in een toelichting.

“Ik hoop dat minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) het voortouw neemt en de security op Schiphol, desnoods met behulp van de politie of het leger, snel op orde heeft. Het kan en moet anders”, geeft hij aan.

Dat Van Apeldoorn als uitgever een petitie is gestart, heeft ermee te maken dat de doelgroep van de reismedia bestaat uit reisagenten, touroperators en luchtvaartmaatschappijen en daarnaast ook de vakantieganger. Zij maken zich volgens hem ernstige zorgen over de situatie op Schiphol.

Bij minimaal 40.000 handtekeningen kan de petitie bij de Tweede Kamer worden ingediend om op de agenda te komen. Zo ver is het nog lang niet, maar de actie is pas net begonnen.

Van Apeldoorn hoopt te bereiken dat “nu ook in Den Haag eindelijk het kwartje valt dat Schiphol de afgelopen tien jaar niet alleen 1,8 miljard euro aan dividend heeft opgeleverd aan de overheid als aandeelhouder, maar dat Schiphol ook een onmisbaar onderdeel van onze infrastructuur is”.