Transavia hoeft deze week geen Schipholvluchten te schrappen

Foto: ANP

Transavia hoeft deze week ondanks nieuwe beperkingen van Schiphol geen vluchten te annuleren. De maatschappij blijft onder het door Schiphol opgelegde maximumaantal reizigers, waardoor alle boekingen door kunnen gaan. Dit komt volgens een woordvoerster doordat de maatschappij de afgelopen dagen de ticketverkoop flink heeft beperkt. Reizigers kunnen vaak alleen nog tegen hele hoge prijzen bij de maatschappij boeken.

Die maatregel neemt Transavia ook de komende tijd nog, maar toch moet het volgende week waarschijnlijk wel vluchten annuleren. De maatschappij zoekt nog uit hoeveel en welke dat zijn.

De verwachting voor deze week is nog wel onder het voorbehoud dat de luchthaven niet weer met een aanvullende inperking komt, zoals vorig weekeinde het geval was. Zaterdag moest Transavia twee vluchten schrappen en KLM zelfs 34. KLM rekent de komende dagen gemiddeld vijftien vluchten te moeten annuleren en in het weekend iets meer.

Vanwege de drukte en personeelskrapte stelde Schiphol maatschappijen vorige week de vraag om het aantal dagelijks vertrekkende passagiers tot minstens eind oktober met gemiddeld 18 procent omlaag te brengen. Dat bleek nodig omdat er minder beveiligers beschikbaar zijn dan gepland.