Actie Extinction Rebellion in hoofdkantoor Rabobank voorbij

Foto: ANP

De actie van Extinction Rebellion in de centrale hal van het Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht is voorbij. Enkele actievoerders verlieten op eigen houtje het gebouw, de politie begeleidde de overgebleven klimaatactivisten naar buiten. Om 17.00 uur was de hal leeg. Dat meldt een woordvoerster van de bank, die aangeeft dat de groep zonder problemen het pand heeft verlaten.

De actievoerders van Extinction Rebellion kwamen rond 12.00 uur de centrale hal van het Rabobank-kantoor binnen. Zij eisten “dat de bank meebetaalt aan het oplossen van de stikstofcrisis, stopt met investeren in de industriële landbouw, en boeren helpt om te schakelen naar duurzame landbouw”, aldus de landbouwtak van Extinction Rebellion op Twitter. De demonstranten zouden pas weggaan als de bank hun eisen inwilligt.

De actie kwam voor de bank als een verrassing, vertelde een woordvoerster. Gedurende de dag werden er gesprekken gevoerd met de bankmedewerkers, maar die leidden er niet toe dat de actievoerders het pand verlieten.