Recordwinst voor moederbedrijf van kledingketens Zara en Bershka

Foto: ANP

Inditex, het moederbedrijf van onder meer kledingwinkelketens Zara, Pull & Bear en Bershka, heeft het afgelopen jaar een recordwinst geboekt. Onder de streep bleef 4,1 miljard euro over, een stijging van 27 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van Inditex bedroeg vorig jaar zo’n 32,5 miljard euro tegen 27,7 miljard euro een jaar eerder. Met name in het laatste kwartaal wist het bedrijf meer inkomsten te genereren, onder meer door een sterke vraag naar kleding tijdens de kerstvakantie.

Kledingketen H&M publiceerde woensdag de voorlopige cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Daaruit komt naar voren dat de omzet tussen december en februari met 12 procent is gestegen tot 54,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo’n 4,9 miljard euro. Hoeveel onder de streep overbleef, maakt H&M niet bekend. Eind maart publiceert het bedrijf de definitieve kwartaalcijfers.

Winkelketens die kleding aanbieden tegen relatief lage prijzen profiteerden de afgelopen tijd van de gestegen kosten voor levensonderhoud. Eerder maakte Primark al bekend dat de vooruitzichten goed waren, omdat winkelpubliek dat op de uitgaven let op zoek is naar goedkopere kleding.