Bloomberg: nationalisatie Credit Suisse als deal met UBS mislukt

Foto: ANP

Zwitserland overweegt een volledige of gedeeltelijke nationalisatie van het geplaagde Credit Suisse. Dat zou de enige andere haalbare optie zijn, los van de overname door de Zwitserse bank UBS, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

UBS voert dit weekend gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname. Met die fusie willen de Zwitserse autoriteiten dat het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland wordt hersteld. UBS zou volgens de Britse zakenkrant Financial Times maximaal 1 miljard dollar (ruim 930 miljoen euro) over hebben voor de overname, die volgens de krant zondagavond rond moet zijn.

Credit Suisse is van oordeel dat het bod veel te laag is, meldden bronnen aan Bloomberg. De Zwitserse overheid probeert echter een oplossing te vinden, al is de overname complex en moet die in een kort tijdsbestek rond zijn. Bronnen vertellen Bloomberg verder dat de situatie erg veranderlijk is.

Eerder meldde de Financial Times dat de Zwitserse regering al met noodmaatregelen een versnelde overname van Credit Suisse door UBS mogelijk wilde maken. Zo moet UBS onder Zwitserse regelgeving normaal gesproken zijn aandeelhouders zes weken de tijd geven om zich over de overname te buigen. Met de noodmaatregelen wordt die consultatieperiode overgeslagen.