Renault verhoogt winstverwachting, ondanks stagnerende automarkt

29 jun 2023, 8:43 Zakelijk
renault verhoogt winstverwachting ondanks stagnerende automarkt
De Franse autoproducent Renault heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd, mede door sterke verkoopcijfers van een aantal nieuwe modellen zoals de SUV Austral. Ook kostenverlagingen dragen bij aan de gunstige winstontwikkeling. De winstbijstelling komt op een opvallend moment, nu de Europese automarkt afzwakt als gevolg van de hoge inflatie.
Ook auto's zijn aanzienlijk duurder geworden het afgelopen jaar, waardoor consumenten vaker de hand op de knip houden. Renault verwacht nu dat zijn operationele winstmarge dit jaar tussen de 7 en 8 procent uitkomt. Dat was eerder 6 procent.
Eerder dit jaar gaf Renault aan zijn prijsbeleid voor elektrische auto's wereldwijd te gaan herzien om ervoor te zorgen dat de Franse fabrikant concurrerend blijft na een reeks van prijsverlagingen door de Amerikaanse rivaal Tesla. Ook heeft het concern plannen om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto's met benzine- en dieselmotoren. Dit onderdeel wordt onder de naam Ampere naar de beurs gebracht. Renault werkt nu nog aan de voorbereiding van deze beursgang.