FNV: personeel Nestlé-fabriek Nunspeet opnieuw in staking

Foto: ANP

Medewerkers van de Nestlé-voedingsmiddelenfabriek in het Gelderse Nunspeet gaan woensdag opnieuw 24 uur staken voor een betere cao, meldt vakbond FNV. Vorige week legden werknemers daar ook al het werk neer uit onvrede over het nieuwe loonbod van het Zwitserse concern.

“De werknemers van de fabriek willen er dit jaar minstens 10 procent salaris bij, maar Nestlé vindt 3 procent en 175 euro per maand genoeg”, stelt de vakbond. Volgens FNV koerst Nestlé op “een langdurig conflict” aan.

De bond en de producent van onder andere Nescafé, KitKat-repen, Maggi-sauzen en Wagner-diepvriespizza’s ruziën al maanden over de beloning van personeel. Bij de Nederlandse tak van Nestlé werken zo’n 1200 mensen, van wie een kleine achthonderd onder de bedrijfs-cao vallen. Het grootste deel heeft Nunspeet als werkplek, de rest werkt in Amstelveen.

Een woordvoerster van Nestlé wijst erop dat het bedrijf een akkoord had bereikt met FNV en CNV. “Het loonbod wat er ligt hebben we samen ontwikkeld. FNV en CNV waren er blij mee, alleen hebben achteraf de leden van FNV het toch niet gesteund”, aldus de zegsvrouw. “Er lag gewoon een goed bod. De deur staat bij ons open voor dialoog”, vervolgt ze. De woordvoerster kon eerder niet aangeven wat de impact van de staking is.