Verhuurder winkelpand vraagt faillissement aan voor Big Bazar

Een verhuurder van een winkelpand in Goes heeft faillissement aangevraagd voor koopjesketen Big Bazar. Dat bevestigt directeur Joost Konings van Invorderingsbedrijf Amsterdam na berichtgeving van RTL Nieuws. Dat incassobureau heeft het verzoek namens de verhuurder ingediend bij de rechtbank vanwege achterstallige huur.

De totale huurschuld van Big Bazar voor het pand in Goes komt neer op 20.000 euro, vertelt Konings. Op 29 augustus vindt bij de rechtbank in Amsterdam de zitting plaats, al hoopt Konings dat Big Bazar voor die tijd met het geld over de brug komt. “Maar tot nu toe is nog niet gereageerd”, moet hij toegeven.

De winkelketen heeft eerder al laten weten moeite te hebben om de financiële lasten te dragen, maar zegt maatregelen te treffen om de kosten te verlagen. Big Bazar wijt de problemen aan de hevige stijging van de energieprijzen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Daardoor geven bezoekers van de winkels, ruim 120 in totaal, volgens Big Bazar minder uit dan voorheen.

De verhuurder in Goes is echter niet de enige die wacht op zijn huur. Zo kwam in juli aan het licht dat twee Big Bazar-filialen in Noord-Holland hun deuren moesten sluiten wegens huurachterstanden. Ook zouden er achterstanden zijn in Vlaardingen en ‘s-Gravenzande. Een filiaal in Beverwijk moest op last van de rechter worden ontruimd, nadat bijna 50.000 euro aan huur niet was betaald.

De rechtbank in Leeuwarden heeft Big Bazar daarnaast eveneens veroordeeld een vestiging in die stad te ontruimen. Daarvoor heeft het bedrijf tot eind augustus de tijd. Ook daar was de huur van april tot en met juni dit jaar niet betaald, met een achterstand van ruim 41.000 euro tot gevolg. In dit geval hangt Big Bazar ook nog een dwangsom boven het hoofd, van 5000 euro voor iedere dag of dagdeel dat het pand niet ontruimd is na de deadline.

Big Bazar was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.