Wat verdient een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger?

Foto: pxhere

Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger kan ook advies en ondersteuning bieden aan de nabestaanden bij het maken van keuzes en het verwerken van het verlies.

Maar wat verdient een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger eigenlijk? Hoeveel is het netto salaris, het uurloon en het salaris bij verschillende werkgevers? En wat zijn de vooruitzichten voor deze beroepsgroep? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Wat is het netto salaris van een uitvaartverzorger?

Volgens het Nationale Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit verdient een uitvaartverzorger in Nederland gemiddeld € 2.800 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 38 uur per week.

Het netto salaris van een uitvaartverzorger hangt af van verschillende factoren, zoals het opleidingsniveau, de ervaring, de werkgever, de totale kosten van een uitvaart en de cao.

Wat is het uurloon van een uitvaartverzorger?

Het uurloon van een uitvaartverzorger is het bruto salaris gedeeld door het aantal gewerkte uren per maand. Het gemiddelde uurloon van een uitvaartverzorger in Nederland is € 16,67 gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het uurloon kan variëren per werkgever, afhankelijk van de cao die wordt gehanteerd. Sommige werkgevers betalen ook toeslagen voor onregelmatige werktijden, overwerk of weekenddiensten. Het uurloon kan ook hoger zijn als je extra kwalificaties of certificaten hebt behaald.

Wat is het salaris als uitvaartverzorger DELA?

DELA is een van de grootste uitvaartorganisaties in Nederland, met meer dan 100 vestigingen en ruim 2000 medewerkers. DELA biedt verschillende diensten aan op het gebied van uitvaartverzorging, verzekeringen en nazorg. Het salaris als uitvaartverzorger bij DELA hangt af van je functie, je ervaring en je opleiding.

Volgens diverse bronnen ligt het gemiddelde salaris als uitvaartverzorger bij DELA tussen € 2.500 en € 3.000 bruto per maand. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt DELA ook secundaire arbeidsvoorwaarden aan, zoals een pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering, een reiskostenvergoeding, een fietsplan en een studiekostenregeling.

Wat is het salaris als uitvaartverzorger Monuta?

Monuta is een andere grote uitvaartorganisatie in Nederland, met meer dan 100 vestigingen en ruim 1300 medewerkers. Monuta biedt ook verschillende diensten aan op het gebied van uitvaartverzorging, verzekeringen en nazorg. Het salaris als uitvaartverzorger bij Monuta hangt ook af van je functie, je ervaring en je opleiding.

Volgens Glassdoor.nl ligt het gemiddelde salaris als uitvaartverzorger bij Monuta tussen € 2.300 en € 2.800 bruto per maand. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Daarnaast biedt Monuta ook secundaire arbeidsvoorwaarden aan, zoals een pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering, een reiskostenvergoeding, een fietsplan en een studiekostenregeling.

Wat is het salaris als uitvaartleider?

Een uitvaartleider is iemand die leiding geeft aan een team van uitvaartverzorgers of zelfstandig uitvaarten verzorgt. Een uitvaartleider heeft meer verantwoordelijkheden en taken dan een uitvaartverzorger, zoals het coördineren van de planning, het bewaken van de kwaliteit, het onderhouden van contacten met leveranciers en klanten, het opstellen van offertes en facturen, het voeren van evaluatiegesprekken en het oplossen van eventuele problemen of klachten.

Het salaris als uitvaartleider hangt af van de werkgever, de regio, de ervaring en de opleiding. Volgens Indeed.nl ligt het gemiddelde salaris als uitvaartleider in Nederland op € 3.200 bruto per maand. Dit is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Daarnaast kan een uitvaartleider ook secundaire arbeidsvoorwaarden ontvangen, zoals een auto van de zaak, een telefoonvergoeding, een bonusregeling of een winstdeling.

Wat verdien je als je net begint?

Als je net begint als uitvaartverzorger, verdien je meestal het minimumloon of iets daarboven. Het minimumloon voor een volwassen werknemer van 21 jaar of ouder is in 2023 € 1.701 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Dit is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Het minimumloon wordt elk jaar aangepast aan de inflatie en de loonontwikkeling. Sommige werkgevers betalen meer dan het minimumloon aan startende uitvaartverzorgers, afhankelijk van de cao die wordt gehanteerd. Het startsalaris voor een uitvaartverzorger ligt meestal tussen € 1.800 en € 2.200 bruto per maand.

Wat is het hoogst haalbare salaris?

Het hoogst haalbare salaris voor een uitvaartverzorger ligt rond de € 3.800 bruto per maand. Dit is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Daarnaast kan een uitvaartverzorger ook extra inkomsten genereren door bijvoorbeeld zelfstandig te werken, extra diensten te draaien of commissies te ontvangen.

Het hoogst haalbare salaris voor een uitvaartverzorger hangt af van de werkgever, de regio, de ervaring, de opleiding en de specialisatie. Een ervaren uitvaartverzorger met een hbo-opleiding en een specifieke expertise kan meer verdienen dan een minder ervaren uitvaartverzorger met een mbo-opleiding en een algemene kennis.

Kun je extra verdienen als begrafenisondernemer?

Ja, je kunt extra verdienen als begrafenisondernemer door zelfstandig te werken of door extra diensten te draaien. Als je zelfstandig werkt, kun je je eigen tarieven bepalen en meer klanten bedienen. Je hebt dan wel te maken met meer kosten, risico’s en administratie dan wanneer je in loondienst werkt. Als je extra diensten draait, kun je meer uren maken