Minister toerisme Egypte: geen zorgen om grote impact oorlog

Foto: ANP

Het toerisme naar Egypte zal geen grote impact ondervinden van de oorlog tussen Israël en Hamas en de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten. Dat heeft de Egyptische minister van Toerisme gezegd tegen persbureau Bloomberg. Volgens hem worden juist meer hotels gebouwd om aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

Toerismeminister Ahmed Issa zegt vertrouwen te hebben dat de doelstelling van 15 miljoen buitenlandse toeristen dit jaar gehaald kan worden en dat het aantal bezoekers volgend jaar waarschijnlijk verder zal stijgen. Egypte heeft bijvoorbeeld de populaire badplaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh aan de Rode Zee. Toeristen kunnen vanwege de spanningen in de regio die plaatsen mijden.

Maar volgens de minister is vooral het gebrek aan hotelkamers een probleem. Hij stelt dat er volgend jaar minstens 25.000 extra kamers moeten bijkomen en nog eens 40.000 in het jaar daarna. De Egyptische overheid wil de bouw van nieuwe hotels stimuleren met belastingvoordelen.

Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Egypte. In het fiscale jaar tot en met juli bedroegen die inkomsten een recordbedrag van 13,6 miljard dollar. Egypte ontving bijvoorbeeld veel Duitse en Russische toeristen.