De geplande verkoop van de Duitse activiteiten van de Nederlandse netbeheerder TenneT aan de Duitse overheid zal waarschijnlijk flinke vertraging oplopen door de val van het kabinet in Nederland en de nieuwe verkiezingen die pas gepland staan voor 22 november. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
De Nederlandse regering zou volgens de bronnen een bedrag van dicht bij de 30 miljard euro willen hebben voor de Duitse activiteiten van TenneT, terwijl Berlijn niet meer dan 20 miljard euro zou willen geven. Momenteel liggen de gesprekken stil vanwege het zomerreces in politiek Den Haag. De coalitie-onderhandelingen na de verkiezingen kunnen mogelijk lang gaan duren, waardoor er nog meer vertraging in het verkoopproces komt.
Na het reces moet worden besloten of de verkoop door de Tweede Kamer controversieel wordt verklaard. Het demissionaire kabinet mag dan geen besluit nemen over de deal. Dat zal dan door een nieuw kabinet moeten worden gedaan.
TenneT is eigendom van de Nederlandse staat en beheert op dit moment nog zowel het Nederlandse hoogspanningsnet als een deel van het Duitse net.