Randstad wint bijna 9 procent aan beurswaarde

21 jul 2020, 17:53 Zakelijk
randstad wint bijna 9 procent aan beurswaarde
ANP

Randstad was dinsdag met afstand de grootste stijger bij hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Beleggers zetten het aandeel van de uitzendreus bijna 9 procent hoger na een sterk kwartaalbericht. Daarnaast zorgde het Europese akkoord over het coronaherstelfonds van 750 miljard euro voor opluchting op de financiële markten. De belangrijkste beursgraadmeters gingen met winsten de handel uit.

Randstad boekte in het tweede kwartaal ruim een kwart minder omzet, doordat grote delen van de economie op slot werden gegooid om het coronavirus te bestrijden, en leed een verlies. Na het dieptepunt in april ziet topman Jacques van den Broek echter een weg naar voorzichtig herstel. Geholpen door de forse koerswinst van Randstad kreeg de AEX-index er 0,4 procent bij op 581,29 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 776,23 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1 procent vooruit.

Ook Wereldhave gaf een kijkje in de boeken. Het winkelvastgoedfonds werd bijna 7 procent meer waard bij de kleinere bedrijven. Wereldhave zag in de loop van het tweede kwartaal wat herstel van het aantal bezoekers van zijn winkelcentra. Wel kreeg het bedrijf nog altijd maar 59 procent van alle huur betaald.

Elders in Europa trok Deutsche Bank de aandacht. Het financiële concern verwacht volgende week kwartaalresultaten te presenteren die iets beter zijn dan analisten in doorsnee voorzagen. Kredietfaciliteiten die zakelijke klanten opnamen als reactie op de coronacrisis zijn vaker terugbetaald dan aanvankelijk verwacht. Beleggers reageerden niet heel enthousiast. Het aandeel zakte ruim 4 procent.

In Zürich won UBS, waar later dit jaar voormalig ING-topman Ralph Hamers aan de slag gaat, bijna 3 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zwitserse bank. En in Frankfurt steeg Continental 3,5 procent. De Duitse bandenfabrikant merkt dat de situatie op de automarkt weer aan het verbeteren is. Rémy Cointreau won op zijn beurt dik 2 procent in Parijs. De Franse drankenproducent had afgelopen kwartaal minder last van de coronacrisis dan verwacht. Onder meer Amerikanen die thuis cocktails maakten zorgden voor wat verlichting.

De euro noteerde op 1,1492 dollar tegenover 1,1439 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,2 procent in prijs tot 42,13 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder, op 44,62 dollar per vat.