Steeds meer Nederlanders beleggen hun spaargeld

26 sep , 18:00 Zakelijk
pexels weekendplayer 187041
Loopt u al een tijdje met het idee om uw geld te gaan beleggen? Dan bent u niet de enige! Wist u namelijk dat er steeds meer Nederlanders zijn die de keuze maken om hun geld te beleggen in aandelen of vastgoed in plaats van het te laten staan op hun spaarrekening? Uiteraard is dit niet voor niets en is het ook voor u misschien wel dé manier om gestaag een mooi vermogen op te bouwen voor na uw pensioen. Hoe dit precies zit en waarom steeds meer mensen de keuze maken om te investeren in plaats van te sparen, leggen we graag aan de hand van een aantal voorbeelden uit. Dus mocht u met het idee lopen om te starten, dan is het goed om dit artikel eerst even rustig door te lezen.

Waarom beleggen Nederlanders hun spaargeld?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om hun spaargeld te beleggen. Ten eerste biedt beleggen de mogelijkheid om een hoger rendement te behalen dan met een spaarrekening. Dit komt doordat je als belegger kunt profiteren van gunstige marktomstandigheden en eventuele koersstijgingen. Daarnaast speelt ook de inflatie een rol. Als de inflatie hoger is dan de rente op je spaarrekening, verlies je eigenlijk geld. Door te beleggen heb je de kans om je vermogen te laten groeien en jezelf te beschermen tegen inflatie. Dit kun je doen door te beleggen in traditionele aandelen, maar ook in een vastgoedfonds van Fortus waar u zelfs maandelijks uw rendement kunt laten uitbetalen. Daarnaast speelt ook de mindset van Nederlanders een rol. Waar vroeger sparen als verstandig en veilig werd gezien, is er nu steeds meer aandacht voor risico nemen en kansen pakken. Met beleggen laat je zien dat je vertrouwen hebt in de toekomst en bereid bent om risico's te nemen om je vermogen te laten groeien. Dit past bij de hedendaagse mindset van ondernemerschap en financiële vrijheid.

Welke beleggingsvormen zijn populair?

Er zijn verschillende beleggingsvormen waar Nederlanders voor kunnen kiezen. Zo is het mogelijk om te beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen. Ook zijn er tegenwoordig veel online platformen waar je kunt investeren in zogenaamde "peer-to-peer" leningen. Hierbij leen je geld uit aan particulieren of bedrijven en ontvang je rente als vergoeding. Ook zien we dat duurzaam beleggen steeds populairder wordt. Zo kiezen steeds meer beleggers voor investeringen in duurzame vastgoedfondsen. Steeds meer Nederlanders vinden het namelijk belangrijk om hun geld te investeren in bedrijven die rekening houden met maatschappelijke en milieuvriendelijke aspecten. Duurzaam beleggen geeft niet alleen een goed gevoel, maar biedt ook goede rendement kansen. Er zijn talloze duurzame beleggingsfondsen en ETF's beschikbaar waarmee je kunt investeren in bedrijven die zich richten op bijvoorbeeld schone energie, circulaire economie en sociale gelijkheid.

Wanneer begint u met beleggen?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun spaargeld te beleggen in plaats van het op een spaarrekening te laten staan. Dit komt doordat beleggen de mogelijkheid biedt om een hoger rendement te behalen en je vermogen te beschermen tegen inflatie. Daarnaast speelt ook de hedendaagse mindset van risico nemen en kansen pakken een rol. Er zijn verschillende beleggingsvormen waaruit gekozen kan worden, zoals aandelen, obligaties, vastgoed en duurzame beleggingen. Beginnende beleggers doen er goed aan om zichzelf goed te informeren en doelen te stellen voordat ze aan de slag gaan. Het spreiden van beleggingen en het bijhouden van het nieuws zijn ook belangrijke tips om succesvol te beleggen. Dus wanneer begint u?