Het aandeel van verzekeraar ASR stond woensdag onder druk op het Damrak na publicatie van de jaarcijfers. De Europese beurzen toonden daarentegen herstel na de verliesbeurt een dag eerder die werd veroorzaakt door een omzetalarm van iPhone-maker Apple. Verder vielen de resultaten van laadpalenfabrikant Alfen in de smaak bij beleggers. Bodemonderzoeker Fugro, die ook met cijfers kwam, werd lager gezet.
De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 628,83 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 966,49 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.
ASR was hekkensluiter in de AEX met een min van 1,3 procent. De resultaten van de verzekeraar lieten volgens analisten van Citi een gemengd beeld zien. De aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van 75 miljoen euro werd daarbij als positief bestempeld. Biotechnoloog Galapagos, die donderdag met cijfers komt, ging op kop met een plus van 2,6 procent.
In de MidKap stond Fugro (min 5,2 procent) onderaan. Volgens analisten van KBC Securities lagen de jaarcijfers van de bodemonderzoeker grotendeels in lijn met de verwachtingen. Alfen klom 2,5 procent bij de kleinere bedrijven. De laadpalenmaker zag de jaaromzet met 41 procent stijgen tot 143,2 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een omzet voorzien van tussen de 180 miljoen en 200 miljoen euro.
Op de lokale markt zakte centenaandeel Esperite 22,5 procent na een hervatting van de handel. De handel in de stamcelbank werd op 7 februari stilgelegd in afwachting van een persbericht. Het bedrijf bevestigde dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar CryoSave na klachten over het verlies van bloedmonsters.
Deutsche Telekom steeg ruim 3 procent in Frankfurt. Het Duitse telecombedrijf boekte in 2019 zijn beste resultaten ooit. De Duitse sportkledingfabrikanten Adidas en Puma wonnen 2,3 en 8,3 procent ondanks waarschuwingen voor de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de verkopen in China.
De euro was 1,0799 dollar waard tegen 1,0813 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 52,78 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 58,57 dollar per vat.