Wild Hitradio en Nieuws.nl slaan de handen ineen

Matthieu Schotvanger
Matthieu Schotvanger
Foto: Privéfoto

Goed nieuws: Nieuws.nl is een samenwerking aangegaan met Wild Hitradio, de nummer één op het gebied van hits. “Je luistert naar ons omdat wij vernieuwend en persoonlijk zijn, we luisteraars helpen nieuwe muziek te ontdekken en het bij ons echt om de muziek draait”, aldus dj van het middagprogramma bij de radiozender Matthieu Schotvanger.

De lekkere muziekdeuntjes die te horen zijn op Wild Hitradio, zijn vanaf nu ook te beluisteren via Nieuws.nl. En wat het extra leuk maakt: op de radiozender zijn weer interessante en spraakmakende nieuwtjes afkomstig van Nieuws.nl te horen. Wist je bijvoorbeeld dat mensen die snoozen gelukkiger zijn, Dutch Comic Con voor de deur staat, de aflevering van College Tour waarin zanger Ed Sheeran te gast is twee weken eerder wordt uitgezonden dan gepland en er een heus avocado-restaurant is geopend in onze hoofdstad?

Uit de boxen van luisteraars van Wild Hitradio, een van de grootste regionale commerciële radiostations in Noord-Holland, klinkt voornamelijk pop en dance, aangevuld met hiphop en r&b. Verwacht geen nummers uit de oude doos, op klassiekers na, maar kersverse nieuwe hits. Schotvanger: “We draaien voornamelijk muziek die in de Top 40 staat. Zo zijn momenteel vaak nummers van Ed Sheeran en Coldplay te horen op onze radiozender. Daarnaast is het ons doel om nieuw pareltjes te ontdekken. Het is leuk als mensen een hit als eerste bij ons hebben gehoord.”

“We helpen luisteraars nieuwe muziek ontdekken”

Matthieu is van mening dat Wild Hitradio een sexy en stoere uitstraling heeft. Hij denkt dat dat vrouwen aantrekt: “Wij focussen ons op mensen tussen de vijftien en 35 jaar, maar de meeste luisteraars zijn rond de dertig jaar en vrouw. Ik denk dat naast onze uitstraling, de reden dat vrouwen graag naar ons luisteren is dat er alleen maar mannelijke dj’s bij ons werken. Ik en ook veel andere radiomakers ondervinden dat vrouwen het prettiger vinden om naar mannen te luisteren dan naar vrouwen. Waarom? Geen idee, mogelijk vinden ze vrouwen een irritante sound hebben. Overigens ben ik wel een groot voorstander van vrouwelijke radio-dj’s, omdat dit zorgt voor diversiteit.”

Volgens Matthieu onderscheidt Wild Hitradio zich, naast met de hits die ze draaien, van andere radiostations doordat de dj’s open zijn en persoonlijke dingen delen met luisteraars, maar niet veel praten. Matthieu: “Het is, vooral door de concurrentie van Spotify en YouTube, belangrijk om als dj jezelf te zijn, zodat luisteraars je als vriend gaan zien. Maar we zijn wel een hitradio, dus we houden het kort en krachtig. Het draait bij ons écht om de muziek. Het is dan ook een uitdaging om met zo min mogelijk woorden, zoveel mogelijk te zeggen. Al met al luisteren luisteraars naar ons, omdat wij vernieuwend en persoonlijk zijn, we luisteraars helpen nieuwe muziek te ontdekken en het bij ons dus echt om de muziek draait.”

Luister Wild Hitradio door de player aan de linkerkant van de homepage van Nieuws.nl aan te klikken. Naast online Wild Hitradio luisteren, kun je de radiozender in Noord-Holland beluisteren op FM en via het digitale radionetwerk DAB+ in Noord en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Zeeland en Friesland. De lopende band aan hits kun je ontvangen via de volgende frequenties: 93.6 (Amsterdam), 96,3 (Alkmaar), 97.3 (Haarlem) en binnenkort ook via 97.4 (Almere).