Airen Mylene: “Ik moest ontdekken waarom ik het zo moeilijk vind om met emoties om te gaan”

Foto: 100 % NL Magazine

SBS6-presentatrice Airen Mylene loopt niet weg voor een fikse uitdaging. Voor Hart in aktie ging ze zelfs keihard de confrontatie aan met zichzelf, vertelt ze aan Tim Douwsma die haar interviewt. ‘Ik moest ontdekken waarom ik het zo moeilijk vind om met emoties om te gaan.’

Nou, daar zitten we dan. Vond je de fotosessie leuk?

“Heel leuk! Ook omdat het zo snel ging. Daar word ik wel blij van. Ik ben een heel ongeduldig persoon. Bij mij is het hollen en stilstaan. Ik kan thuis echt voor pampus liggen en nietsdoen. Gewoon chill. Maar dan denk ik: ik ga dit opruimen, en ligt mijn hele huis overhoop. Dus er is geen middenweg. Alles of niets.”

Vind je dat weleens lastig, in je werk bijvoorbeeld?

“Soms wel, ja. Ik kan heel goed nietsdoen als ik weet dat ik over een maand weer aan de slag kan. Maar als er even niets is… Komt er iets, ga ik iets doen? Die onwetendheid, daar word ik heel onrustig van.”

Ik weet vaak niet eens hoe mijn week eruit komt te zien. Hoe ervaar jij dat?

“Dat hoef ik ook niet per se te weten. Ik kijk echt van dag tot dag wat zijn voor- en nadelen heeft. Dan heb ik af en toe iets van: ‘Shit, première morgen. Jurk!’ Dat is de horror voor elke styliste. ‘Daar kom je nú mee!’ Ik ben chaotisch en ongeduldig.”

Nodig je ook weleens gezellig mensen uit?

“Als ik heel druk ben, ben ik minder snel geneigd mensen uit te nodigen. Ik merk dat ik er dan niet helemaal bij ben en ik wil wel dat ze genoeg aandacht krijgen. Dan ben ik zo bezig met mijn werk. Ik ben er slecht in om dat los te laten.”

Je lijkt me wel een strebertje.

“Nou en of ik een strebertje ben! Maar ik ben weer niet heel perfectionistisch. Dat zorgt er voor dat ik me kan blijven ontwikkelen. Ik kan wel kritisch op mezelf zijn, hoor. Dat moet ook. Alleen ben ik niet zo dat ik me erger aan mijn make-up of dat mijn haar vervelend zit. Daar kan ik doorheen kijken. Andere mensen in het vak zijn zo bezig met het uiterlijk vertoon dat het ze in de weg gaat zitten. Dat lijkt mij echt heel zonde.”

Wil je meer lezen? De volledige versie van dit interview is te vinden in de september/oktobereditie van 100% NL Magazine