Kimberley Noelle Klaver: “Ik ben opgegroeid met camera’s, het showelement en publiek”

Foto: 100 % NL Magazine

Kimberley Noelle Klaver (31) is actrice en radio-dj. Al op 6-jarige leeftijd zocht en vond ze het podium bij de dansacademie Lucia Marthas. Maar nog liever dan dansen kruipt ze in de huid én kleren van een ander.

Wist je op je 6de al: dit is wat ik wil?

“Ik wist dat ik het heel erg leuk vond om te performen. We kregen zangles, dansles, maar ook spelles. Ik merkte dat het acteren, het verkleden en doen alsof je in een andere wereld bent, mij heel erg gelukkig maakt. Toen heeft die passie zich ontwikkeld.”

Wat was je eerste ‘echte klus’?

“Ik ben zo’n beetje opgegroeid in de studio’s van Aalsmeer. Dansen in de Mini Playbackshow met pompons. In de André van Duin Show met pizzadozen. De Soundmixshow, Ron’s Geluksshow. Voor mij was het heel normaal om daar rond te rennen en te dansen. Ik was gewend aan de camera’s, het showelement en publiek. Mijn eerste acteerklus was in de serie Oppassen toen ik een jaar of 13 was, een gastrol voor twee afleveringen. Vanaf toen ben ik van het een in het ander gerold.”

Waarom ben je gestopt bij Lucia Marthas?

“Ik wilde niet verder dansen, geen professioneel danseres of musicalster worden. Ik wilde me toeleggen op het spelen. Op mijn 16de kreeg ik een hoofdrol in de serie van BNN, Cut!. Nu ligt mijn prioriteit bij acteren, programma’s en content maken. Of dat nu voor televisie, radio of online producties is.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Ik ben net klaar met de opnames van Vechtershart en verschillende dingen aan het doen voor Linda TV. Het creëren van dingen vind ik belangrijk, verhalen vertellen is mijn passie.”

Doe je dat ook met je kleding? Verhalen vertellen?

“Oei, haha! Ik denk er wel over na en probeer mijn kleding af te stemmen op hoe ik ben en hoe ik mij voel. Vroeger liet ik mij meer beïnvloeden. Nu wil kleding dragen die bij mijn persoonlijkheid past. Mijn stijl is vrouwelijk, stoer en altijd met een funky twist. Maar ook een beetje hippie. Ik hou heel erg van playsuits, daarin kan ik lekker springen en rennen.”

Wil je meer lezen? De volledige versie van dit interview is te vinden in de september/oktobereditie van 100% NL Magazine.