Zanger Tim Knol: “Ik vond er geen reet meer aan om muziek te maken”

Foto: Instagram Tim Knol

Met zijn vierde album Cut The Wire wil Tim Knol (28) de ketenen die hem lang muzikaal in bedwang hielden, afschudden. Het is de afsluiting van een periode waarin de Noord-Hollandse singer-songwriter zichzelf creatief verloor, maar uiteindelijk opnieuw uitvond. “Ik was 23 jaar en ik vond er geen reet meer aan om muziek te maken.”

De singer-songwriter had een periode dat de muziek hem gestolen kon worden en zijn inspiratie ver te zoeken was. “Vlak voordat mijn derde plaat Soldier On verscheen, stortte mijn wereld een beetje in”, vertelt Knol. “De mensen met wie ik samenwerkte, vertrokken allemaal en voor het eerst had ik het gevoel er compleet alleen voor te staan.”

Stuurloos

Toen Knol Soldier On uitbracht ging het Knol niet meer voor de wind, zoals altijd wel het geval was: “Ik werd aan alle kanten ingehaald door artiesten als Jett Rebel en Douwe Bob, die beter waren in het schrijven van catchy liedjes. Ik heb dat nooit echt goed een plek kunnen geven en verloor mezelf echt na dat album. Ik was totaal stuurloos.”

Plezier terugvinden

Dus gooide Knol het over een andere boeg. Terug naar waar het allemaal ooit om was begonnen: de liefde voor muziek. Hij ging voor de ‘lol’ muziek maken. Dit gaf hem weer voldoende energie om te werken aan een opvolger voor Soldier On: Cut The Wire.

Lees het hele met Tim Knol in het nieuwe tijdschrift Soundz Magazine. Deze ligt sinds vrijdag 23 februari in de winkel.

Een van de nummers op het album Cut The Wire: