R. Kelly aangeklaagd voor seksueel misbruik

Foto: ANP

De Amerikaanse artiest R. Kelly is officieel aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik. Een rechter in Cook County heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldt de Chicago Sun Times op basis van rechtbankdocumenten. De zaak tegen de zanger gaat volgens de krant op 8 maart van start.

De advocaat van R. Kelly (52) gaf nog geen reactie.

Donderdag kwam naar buiten dat twee nieuwe vrouwen R. Kelly hadden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. De zanger ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorig jaar gingen er verhalen de ronde dat hij er een sekssekte op na zou houden, waarin vrouwen onder dwang zitten zonder enig contact met de buitenwereld.

Begin dit jaar laaide de storm rond R. Kelly weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik.

De aanklager in Cook County kondigde aan dat Kelly zaterdag zal worden voorgeleid. Hij riskeert drie tot zeven jaar voor elk van de beschuldigingen, aldus justitie.