Huys maar één keer boven miljoen kijkers

Foto: ANP

De kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys zijn sinds de start in september nooit in de buurt gekomen van de hoogtijdagen van RTL Late Night onder leiding van Humberto Tan. Slechts één keer keken meer dan een miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Huys maakte tot vrijdag 115 afleveringen van Late Night. In zijn eerste week begon hij met ruim een half miljoen kijkers, maar al snel gingen de cijfers omlaag. In de tweede week zette hij nog wel een uitschieter neer. Ruim 1,7 miljoen zaten voor de televisie toen in de talkshow de winnaar van The Voice Senior werd bekendgemaakt.

In het vervolg schommelden de cijfers tussen de 200.000 en 400.000 kijkers. De vrijdagen werden vrijwel steevast beter bekeken dankzij populaire shows als The Voice in het voorprogramma. Het diepterecord werd neergezet op 22 oktober, toen (inclusief uitgesteld kijken) nog 193.000 mensen Late Night zagen. Tan trok op 24 januari 2018 het minste bekijk met RTL Late Night, toen stemden (inclusief uitgesteld kijken) 301.000 mensen af op de talkshow.