Prins Harry accepteert excuus en vergoeding

Foto: ANP

De Britse prins Harry heeft excuses en een “aanzienlijke” financiële vergoeding geaccepteerd van entertainmentwebsite Splash News en Picture Agency. Die bedrijven namen en publiceerden foto’s van het huis van de hertog en hertogin van Sussex dat ligt in het graafschap Oxfordshire.

“De publicatie van de foto’s hebben de veiligheid en beveiliging van de hertog en zijn huis zodanig ondermijnd dat het niet meer mogelijk was om daar te blijven wonen. De hertog had het landgoed uitgekozen voor hem en zijn vrouw vanwege de privacy dat het bood. Het huis ligt in een afgelegen gebied omgeven door boerenland, ver weg van gebieden die toegankelijk zijn voor fotografen”, zei de advocaat van Harry donderdag in het Britse hooggerechtshof.

Vorige week vroeg Harry aan de rechtbank om zijn verklaring in het openbaar te laten voorlezen. Splash heeft ondertussen toegegeven dat het “een inschattingsfout” heeft gemaakt door met een helikopter boven de woning van Harry te hangen en vervolgens foto’s van de woonkamer, de eetkamer en de slaapkamer te publiceren.

Het bedrag van de schadevergoeding is niet bekendgemaakt.