Songfestival ‘summum’ voor Ahoy

Foto: ANP

Ahoy is positief gestemd na het bezoek van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS donderdag. “We zijn er klaar voor”, concludeert directrice Jolanda Jansen.

Rotterdam en Maastricht zijn de enige nog overgebleven steden die nog in de race zijn voor organisatie van het Eurovisiesongfestival in 2020. De commissie, die woensdag al een bezoek bracht aan het MECC in de Limburgse hoofdstad, deed donderdag Ahoy aan.

Jansen: “We hebben heel goed gesproken over het bidbook, de verwachtingen en de ideeën. Het is duidelijk dat dit groter is dan alles wat iedereen ooit heeft meegemaakt. We hebben veel ervaring in de stad, in Ahoy met grote evenementen, maar dit is wel het summum en het zou waanzinnig zijn als wij dat zouden mogen huisvesten.”

Ahoy staat momenteel nog deels in de steigers, maar daar krijgt het songfestival helemaal geen last van als het in mei daadwerkelijk neer zou strijken in Rotterdam. “De tv-show zal in de arena plaatsvinden, zaken als de greenroom, kantoorruimtes en persruimtes kunnen allemaal in onze bestaande hallen plaatsvinden. De nieuwbouw zullen we niet nodig hebben, en is tegen die tijd aan de buitenkant helemaal gereed.”