Eurovisie Songfestival van 10 tot en met 14 mei in Turijn

Foto: ANP

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar in Turijn gehouden van 10 tot en met 14 mei. De European Broadcasting Union (EBU) meldt vrijdag ook dat het liedjesfestijn plaatsvindt in evenementenhal PalaOlimpico.

Zeventien steden hadden interesse in het binnenhalen van het songfestival. Eind juli werd duidelijk dat het tussen Bologna, Pesaro, Milaan, Rimini en Turijn zou gaan.

De halve finales van het 66e songfestival zijn op 10 en 12 mei. De grote finale is op 14 mei. Songfestivalbaas Martin Österdahl vindt Turijn “de perfecte stad” om het internationale muziekevenement te organiseren. “Zoals we tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 hebben gezien, voldoet PalaOlimpico aan alle eisen die nodig zijn om een mondiaal evenement van deze omvang te organiseren en we zijn zeer onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de stad Turijn, die volgend jaar mei duizenden fans zal verwelkomen.”

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. Eerder waren Napels en Rome gastheer voor het evenement.

Sietse Bakker, die de afgelopen twee jaar voor Nederland uitvoerend producent van het songfestival was, vindt Turijn een geweldige opvolger van Rotterdam als nieuwe gastheer van het Eurovisie Songfestival. “Felicitaties aan onze vrienden in Italië voor het kiezen van een geweldige opvolger voor Rotterdam. Ik ben benieuwd wat Turijn voor ons in petto heeft”, twittert Bakker.