Dit waren de 3 favoriete restaurants van Joop Braakhekke

Foto: BSR Agency

Joop Braakhekke heeft zijn strijd tegen alvleesklierkanker verloren. De tv-kok, die bekendheid verwierf met zijn befaamde Le Garage en het tv-programma Kookgek in de jaren negentig, wist als geen ander wat een gerecht is dat door een ringetje te halen is. Maar wat waren zijn favoriete restaurants?

Quote vroeg onlangs aan de topkok waar hij het liefst een hapje eet. Hij noemde de volgende drie restaurants:

  • Bord’eau in Amsterdam

Restaurant Bord’eau in hartje Amsterdam had Braakhekkes hart gestolen: “De techniek van koken die ze daar hanteren, is heel bijzonder, waardoor de gerechten een duidelijk eigen signatuur hebben en uitblinken in creativiteit.”

  • Pizzaria Trattoria Pingjum in Friesland

Pizzaria Trattoria Pingjum viel bij Braakhekke in de smaak vanwege de biologische en regionale producten die er gebruikt worden voor het bereiden van de heerlijkste gerechten: “Ik kom er graag vanwege de fijne sfeer in combinatie met de pure gerechten. Wat ik in elk geval altijd bestel zijn scheermessen, die zijn werkelijk zalig.”

  • De Hinde in Hindeloopen

Braakhekke bezocht in zijn woonplaats graag het restaurant De Hinde. Naast de toplocatie sprak hij destijds lovend over het eten die bij de eetgelegenheid werd geserveerd. Braakhekke: “Dit restaurant ligt direct aan de oude haven met uitzicht op het IJsselmeer. De producten die ze hier gebruiken zijn echt kakelvers en meestal van regionale afkomst. De Europese gerechten vervelen nooit en zijn authentiek.”