Vier Nationale Pindakaasdag in de enige Pindakaaswinkel van Nederland

Foto: Facebook De Pindakaaswinkel

Smeuiig, met stukjes noot of ‘light’: wat pindakaas betreft is er inmiddels voor ieder wat wils. Vandaag is de dag om er extra van te genieten, want 24 januari is uitgeroepen tot de Nationale Dag van de Pindakaas. En hoe vier je dit het beste? Door een bezoekje te brengen aan de allereerste én enige Pindakaaswinkel van Nederland!

Deze dag is speciaal voor alle pindakaasfans in het leven geroepen, dus is het zeker ook een dag om het geliefde bruine broodbeleg even wat extra te waarderen. Vanaf 07:00 vanmorgen tot 22:00 uur vanavond zal de enige echte Pindakaaswinkel in Amsterdam verschillende activiteiten organiseren, die nog een verrassing zijn, en gaat er bovendien héél veel gratis pindakaas uitgedeeld worden. In een notendop: fantastisch!

In geval van noot

De drie wonderbreinen achter de Pindakaaswinkel Michiel Vos, bioboer en pindabaas, zijn neef Bas de Koeijer en compagnon Chiel Spruitenburg zijn van plan flink uit te pakken. Zo krijgen voorbijgangers in geval van ‘noot’ aan de Czaar Peterstraat in de ochtend een lekker broodje pindakaas uitgedeeld van de heren. Spread the love! “We gaan all in“, jubelt Spruitenburg tegenover het AD. “Normaal zijn we dicht op dinsdag, maar vandaag zijn we de hele dag open en delen we onder andere minipotjes pindakaas uit.”

Al ruim 1500 mensen hebben via Facebook laten weten dat ze van de partij zijn. Helaas pindakaas, dat wordt proppen. “Ons winkeltje is niet groot, dus dit wordt vast heel gezellig.”

In de Pindakaaswinkel verkopen de mannen pindakaas met de meest bijzondere smaken, waaronder koffie-zeezout, pure of witte chocolade met stukjes noot en zelfs een speciale sport pindakaas. Voor de absolute pindakaasfanaten onder ons zijn er ook unieke accessoires verkrijgbaar. Yes!