Pilsen na het sporten kan verantwoord met ‘sportbier’

Foto: Pixabay Publiek Domein

Een verfrissend biertje werkt na flinke fysieke inspanning voor velen als een welverdiende beloning. Daarom bedacht studente Merle Drommel hét drankje voor sportieve bierliefhebbers, die toch wat gezonder bezig willen zijn: Spils Sportbier.

Samen met twee medestudenten van de opleiding sport, management & ondernemen ontwikkelde Merle Drommel het nieuwe sportdrankje. “Een licht en blond biertje, maar met een goede bittere nasmaak”, vertelt ze aan Het Parool.

Vitaminen en mineralen

Spils Sportbier bevat, in tegenstelling tot de normale bieren, vitaminen en mineralen die goed zouden zijn voor het herstel van je lichaam na het sporten. Op de hoeveelheid alcohol en koolzuur hebben we ook niets aan te merken. “Het alcoholpercentage moest lager zijn dan bij normaal bier, dus kozen we voor twee procent. Bij meer dan twee procent onttrekt de alcohol vocht uit het lichaam,” zegt Drommel. “Iets minder koolzuur drinkt ook een stuk lekkerder weg na het sporten.”

Brouwer gevonden

De studenten gingen op zoek en uiteindelijk wilde bierbrouwer Hoornse Hop graag meewerken aan hun idee. “Wij vertelden hen waar het bier aan moest voldoen en welke vitaminen en mineralen erin moesten. Zij ontwikkelden vervolgens het recept.” Hoornse Hop is dan ook de brouwer van het sportbier geworden.

Al dorst gekregen? Het biertje is online verkrijgbaar en bedraagt een schappelijke 1,90 euro. Ook wordt het verkocht bij de klimhal Mountain Network Amsterdam. Volgens Drommel is dit pas het begin. “De droom is dat we straks bij elke sportschool te verkrijgen zijn.”