Bij deze vijf plekken in Nederland eet je de lekkerste pizza

Foto: Publiek domein

De lekkerste pizza’s eet je uiteraard in Italië, maar in Nederland kennen we ook een hoop goede restaurants. Pizza fans moeten zeker eens langs gaan bij een van deze vijf restaurants in Nederland.

Papa e Citu

Bij Papa e Citu in Breda kun je authentieke Italiaanse producten en gerechten afhalen. Hoofdzakelijk uit Sardinië importeert Papa e Citu producten van kleinschalige bedrijfjes: pecorino kaas, ham, worst, pastasauzen, pasta, olijven, olijfolie, gegrilde groenten in olie, koffie, koekjes, nougat en wijn. Verder maken zij pizza’s, pasta’s, antipasti, pannini en dolci.

Locatie: Ginnekenweg 60

Deegrollers

In Amsterdam zitten een hoop goede restaurants, maar Deegrollers is zeker een aanrader. De pizza’s worden hier vers bereid in steenovens. Naast pizza’s vind je in dit authentieke Italiaanse restaurant ook antipasti, bruschetta en insalate.

Locatie: Jan Pieter Heijestraat 110

De pizzabakkers

De Pizzabakkers in Haarlem is de ideale plaats om pizza’s te eten. De pizza’s worden hier ambachtelijk gebakken in Italiaanse houtovens. Er wordt zoveel mogelijk met verse ingrediënten gewerkt van kleine ambachtelijke producenten. De worsten en hammen komen van familiebedrijven in Toscane.

Locatie: Kelfkensbos 24

Sugo

Vind jij een pizza al snel te groot? Ga dan langs bij Sugo in Rotterdam. Je kunt hier kleine punten pizza bestellen en je hebt keuze uit zo’n twintig varianten. Alle ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, waarvan de meeste biologisch zijn. Het deeg wordt op authentieke bereidingswijze gemaakt met biologisch meel op basis van tarwe, spelt en soja.

Locatie: Westblaak 87 en Aert van Nesstraat 20

Bastacosi

Bastacosi is een gezellige, authentieke pizzeria in Utrecht. Houtoven pizzeria Bastacosi werkt met een open keuken, waarbij de grote houtoven direct in het oog springt. Je kunt zelf zien hoe uw pizza gebakken wordt. Naast pizza serveren ze ook Italiaanse wijnen en hebben ze huisgemaakte desserts.

Locatie: Biltstraat 33 en Jan van Scorelstraat 28