Scoor hier het lekkerste ijsje uit jouw buurt

Foto: Pexels Domain

De vogeltjes fluiten, grauwe luchten zijn verdwenen en de zon schijnt volop. En zeg nou eerlijk: wat is er dan nou lekkerder dan in de lentezon genieten van een ijsje? Nieuws.nl zet de plekjes op een rij waar je, vlakbij jou in de buurt, het lekkerste ijs kunt proeven.

Ontwaak uit je wintercocon en begin de lente goed met het allerlekkerste ijsje in je hand. Daarvoor hoef je niet van heinde en verre te komen, want wij hebben per provincie de beste ijssalons uitgekozen. Waar wacht je nog op?

Zuid-Holland

IJssalon Luciano – Wassenaar (en meerdere locaties)

Inmiddels is de winkel al twee keer bekroond tot ‘ijssalon van het jaar’ en heeft in zijn negentienjarige bestaan locaties geopend in onder andere Utrecht, Overveen, Den Haag en Rijswijk. Een ijsje van meesterijsbereider Luc Blok en zijn team is met passie en liefde gemaakt, en dat proef je!

Noord-Holland

Banketbakkerij Van Der Linde – Amsterdam

Van Der Linde is bekroond met een ‘certificaat van uitmuntendheid’ en heeft in 2016 trots de tweede plek verdedigd in het rijtje ‘beste ijssalons van Nederland’. De kracht van eenvoud: ze verkopen alleen hun huisgemaakte, overheerlijke vanille-roomijs. Dat klinkt veelbelovend en zeker het proberen waard!

Heb je wel zin in ijs, maar ben je op de gezonde tour? Probeer dan eens onderstaande gezonde ijssmoothie:

Utrecht

IJssalon Roberto – Utrecht

Vorig jaar werd IJssalon Roberto betiteld als ‘de beste ijssalon van Nederland’. Utrechtse ijsboer Roberto Coletti en zijn schoonzus Romana de Lorenzo bereikten zelfs de top vijf tijdens de verkiezing van ’s werelds beste ijsmaker. We kunnen spreken van pure Italiaanse ambacht, te vinden in Nederland. Hoe bijzonder is dat! Ook als je kijkt naar het smaakassortiment, raak je verrast….

Brabant

IJssalon Intermezzo – Tilburg

Bij Intermezzo is écht voor ieder wat wils: suikervrij ijs, allergeenvrij ijs, en een enorme hoeveelheid aan smaken. Fruitella smaak, speculaas, groene appel, eentje die smaakt naar muffin… Begin je al te watertanden? Wij wel!

Limburg

IJssalon Huupkens – Weert en Heythuysen

Mede dankzij zijn voortreffelijke yoghurtijs werd IJssalon Huupkens in 2015 de beste ijssalon van Nederland. De ‘Mokka Parfait’, met zelfgemaakte, romige mokkadressing, pronkt al 75 jaar lang op de ijskaart als hun klassieker. IJssalon Huupkens wil dit jaar alle ijsliefhebbers verwennen met de ‘Yoghurt IJscreatie’: een veelbelovend yoghurtijsje met honing, huisgemaakte crumble en vers fruit.

Zeeland

IJssalon Fresco – Middelburg

Wil je genieten van een heerlijk ijsje en tegelijkertijd je smaakpapillen even op scherp zetten? Dan is een bezoekje aan ijssalon Fresco een absolute aanrader. Fresco houdt van experimenteren met de meest bijzondere smaakcombinaties, waaronder chocolade-noga-gember, witte chocolade-granaatappel-basilicum en pruimensmaak met lavendel, pistache en amandelspijs. Als dat geen traktatie is!

Flevoland

IJssalon Mariola – Almere

Met vers gekweekte fruit uit de tuinen van Almere bereidt ijssalon Mariola hun ijssoorten. Vooral de gezouten botercaramel en het ambachtelijke perzikenijs, gemaakt van blozende, sappige perziken, klinken ons goed in de oren.

Friesland

De IJsfabriek – Joure

De Friese ijssalon De IJsfabriek presenteert in de vitrine niet alleen heerlijk uitziend ijs, maar let ook nog op je gezondheid. De meeste ijssmaken bevatten namelijk nul procent vet. Nul, noppes, nada. Dat betekent dus onbezorgd genieten van je ijsje.

Groningen

Toscana – Groningen

Toscana is een waar begrip onder de ijssalons in het studentikoze Grun. Wellicht dat je iets meer betaalt voor een bolletje bij Toscana, maar, je proeft wel meteen waarom. Tosacana is ook gevestigd in Hoogeveen in Drenthe, waar de ijssalon ook tot de beste bekroond is.

Overijssel

IJssalon Van Der Poel – Enschede en Hengelo

Het ijs van Van Der Poel is al meerdere malen in de prijzen gevallen. De ijssalon behaalde zowel goud als zilver. En iedereen is welkom, ook mensen met een lactose-, noten- of glutenallergie en diabeten. Probeer de huisgemaakte cookie-caramel eens, de ‘bestseller’ van Van Der Poel.

Gelderland

IJs van Co – Hoenderloo (Veluwe)

IJs van Co is ontstaan uit een Oud-Hollands zuivelbedrijf en heeft een 75-jarige geschiedenis achter zich. In de Gelderse volksmond ‘het lekkerste ijs van de Veluwe’. Nou, daar zijn wij best benieuwd naar!