Een onsje minder koolhydraten doet wonderen voor de lijn

Foto: Zoomin.TV

Steeds meer mensen ondervinden de voordelen van het eten van minder koolhydraten. Ze voelen zich energieker, minder hongerig en vallen daarbij vaak ook nog eens af. Wie wil dat niet?! Dat het echter niet altijd makkelijk is om dat bord met pasta of die taart te laten staan, weten we allemaal. Wat werkt wel?

We zijn gewend om veel koolhydraten te eten, vaak zelfs bij elke maaltijd. Hierdoor zijn we geneigd te denken dat we niet zonder kunnen. Een veel gehoorde vraag is dan ook: “Ik wil wel graag minder koolhydraten gaan eten, maar ik kan niet zonder brood en pasta. Hoe pak ik dat aan?”

Begin met een aantal kleine veranderingen, wetende dat elke kleine stap al een grote impact heeft. Kies wat voor jou en jouw lichaam haalbaar is. Het hoeft niet allemaal tegelijk en heel drastisch.

Kleine veranderingen maken het verschil

Zo kan je beginnen met je koffie en thee zonder suiker te drinken, dat scheelt al een boel. Ben je gewend om veel sappen en frisdrank te drinken? Vervang dan één van deze dranken voor water en zorg ervoor dat je altijd een glas of flesje water binnen handbereik hebt. Ben je gewend om een stukje taart of een koekje bij je koffie te drinken? Vervang dit voor wat noten of een stukje fruit. Ben je gek op een stevig ontbijt? Zorg dan dat je eiwitten eet in de ochtend, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Eieren zijn een prima keuze. Maak een omelet of roerei, waar je ook nog groentes aan toe kan voegen. Tenslotte: wil je iets anders dan brood mee voor de lunch? Wat dacht je van een salade, zoals onderstaande met kip en pesto; koolhydraatarm en ook nog eens erg lekker!