Hier moet je gaan zitten in een restaurant om af te vallen

Foto: Pexels

Vaak hebben we de neiging om net wat meer te eten als we uiteten gaan dan nodig. Onderzoek toont aan dat waar je gaat zitten in een restaurant een groot effect heeft op hoeveel en wat je eet. Wil je afvallen terwijl je in een restaurant zit? Vermijd dan deze plekken!

Brian Wasink, directeur van het Cornell Food and Brand Lab en een bekende psycholoog op het gebied van voeding, beschrijft in zijn boek Slim by design dat zelfs de kleinste details, zoals de plek die de serveerster aanwijst waar je kunt zitten, impact hebben op hoeveel calorieën je tijdens een avondje uiteten consumeert. Hij heeft onderzoek gedaan onder 27 restaurants en dit zijn een aantal van zijn opmerkelijke bevindingen.

Vermijd de donkere hoek

Mensen die aan een hoge tafel met barkrukken eten, bestellen vaker een salade en slaan het toetje over. Ga dus niet te onderuit gezakt zitten in een restaurant. Mensen die op een plek zitten waar veel mensen hun kunnen zien, eten sneller iets gezonds. Kies dus voor een plek bij het raam als je uiteten gaat. Je eet dan niet alleen gezonder maar ook het zonlicht maakt je bewuster van hoe je eruit ziet.

Als je ergens gaat eten waar een televisie aanstaat, zorg er dan voor dat je daar niet te dichtbij gaat zitten. Uit zijn boek blijkt dat mensen die televisie kijken tijdens het eten meer eten en ook vaak ongezonder. Een plek die je zeker moet vermijden in een restaurant is de tafel die in een donkere hoek, ver van de deur en dichtbij de bar staat. Het blijkt dat mensen die daar gaan zitten, het vaakst een toetje en drank bestellen en minder salades eten.