Friet minder ongezond dan je denkt

Foto: Pixabay

Eet jij graag een frietje? Dan hebben we goed nieuws! Friet is namelijk minder slecht voor je dan je denkt. Dit is de conclusie van een onderzoek uit het wetenschappelijke blad Food Chemistry. Voordat je nu meteen een patatje mét gaat bestellen, raden we je wél aan nog even verder te lezen.

In het onderzoek komt naar voren dat het aantal antioxidanten, die onder andere helpen kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen, in gefrituurde groenten hoger is dan in gegrilde of gekookte groenten. Het was al langer bekend dat als je wat vet aan je groenten toevoegt, zoals olijfolie of door een dressing overheen te gooien, je vitamineabsorptie een boost krijgt. Voordat je nu echter van plan bent om dagelijks friet te gaan eten, zitten er wel wat haken en ogen aan de uitkomst van dit onderzoek. Friet is nog steeds een caloriebom en als je er te veel van eet, kan je er flink van aankomen. Daarbij kan het ook andere gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

Ga dus niet dagelijks naar de snackbar of thuis met de frituur aan de slag. Maar mocht je toch zin hebben in een portie friet, dan hoef je je minder schuldig te voelen. En wil je het toch wat gezonder aan gaan doen? Let dan op de kwaliteit van je olie en zorg dat je deze regelmatig ververst.