De meest irritantste eetgewoontes aller tijden

Foto: Pexels

Wat doe je als je nieuwe vlam tijdens jullie eerste eetafspraak aan het smakken is? De kans is groot dat dit jou irriteert. Niet alleen smakken behoort tot een van de grootste ergernissen van mensen. Wij hebben de meest irritantste eetgewoontes op een rijtje gezet.

Met super stip op één staat, hoe kan het ook anders: smakken. Voor veel mensen bestaat er niets ergers dan het moeten luisteren naar onaangename geluiden die uit iemands mond komen, terwijl hij of zij eet. Los van de geluiden staat het ook verre van sjiek. Heb je iets geweldigs te vertellen? Eet eerst je mond leeg en vertel dan je verhaal. Niemand zit te wachten op een mond die praat én eten aan het verwerken is.

Zit je net lekker in een treincoupé, gaat er iemand een salade met vis en gekookte eieren eten. Los van de geluiden die het eten van deze salade met zich mee kunnen brengen, is de geur verre van aangenaam. Ook blauwe kaas is een no-go als er mensen in de buurt zitten. Sterk ruikend eten kun je dus beter voor thuis bewaren.

Sommige mensen krijgen acute smetvrees als de borrelhappen op tafel verschijnen. Tortillachips met guacamole, nootjes of stokbrood met dipsauzen: mensen zitten niet te wachten op speekselresten van anderen. Ook graaiende handen in bakjes zijn niet bij iedereen geliefd.

Spaghetti snijden is uit den boze

Servet op schoot en ellebogen van tafel. De meeste van ons hebben tafelmanieren geleerd, maar sommige van ons zijn deze op latere leeftijd vergeten. Vroeger werd het gezien als een teken dat je je tafelgenoten niet vertrouwde en daarmee als onbeschoft ervaren.

Als kind aten we graag overal ketchup of appelmoes bij, maar als volwassenen wordt dit niet door iedereen gewaardeerd. Ook met een lading mayonaise over een culinair hoogstandje in een restaurant maak je geen vrienden. Het bestellen van een cola tijdens een driegangendiner hoort hier trouwens ook bij!

In Italië zou je er bijna voor opgepakt kunnen worden: spaghetti met mes en vork in kleine stukjes snijden. Ook in ons eigen kikkerland wordt dit niet op prijs gesteld. Pasta eet je volgens Italiaanse traditie. Lukt jou dit niet? Kies dan voor de oer-Hollandse aardappel.

Nieuwsgierig hoe het eten van je buurman of buurvrouw smaakt? Het is not done om ongevraagd van iemand anders zijn of haar bord te pikken. Houd dus je nieuwsgierigheid in toom of vraag keurig of je mag proeven. Tip: neem een bescheiden hap. Delen is leuk, maar kent ook grenzen.