Kaasletter verovert de schoen van vele Nederlanders

Foto: Facebook Boerenkaasletter

Terwijl de winkels alweer vol liggen met pepernoten en chocoladeletters, heeft laatstgenoemde er een geduchte concurrent bijgekregen. Ben jij geen zoetekauw en heb je meer zin in iets hartigs? Dan hebben we goed nieuws, want de kaasletter verovert ons land.

Wat ooit begon als een verzoekje in een Zeeuwse boerenwinkel is inmiddels zo’n grote hit dat kaasboerderij Schellach kaas tekortkomt. Een klant vroeg een aantal jaren geleden of het ook mogelijk was om de letter ‘W’ in kaas uit te snijden. Zo gezegd, zo gedaan, want de klant is immers koning. Inmiddels is er een heuse webshop waarmee de kaasboerderij samenwerkt, waar de kaasletters in ‘S’ en ‘P’ vorm verkrijgbaar zijn. Er zijn meer dan 25 verschillende soorten, zoals jong, jong belegen, belegen en extra belegen. Maar je kunt ook voor een wat luxere kaas met bijvoorbeeld mosterd, pesto, ui en knoflook of fenegriek kiezen. Voor elke schoen wat wils!

Het eerste jaar liep de verkoop aardig, het tweede jaar was er ook wel wat interesse, maar dit jaar loopt het gigantisch hard. Nu maar hopen dat de Sint en al zijn Pieten het straks aankunnen…