IENS maakt top 10 beste restaurants 2018 bekend

Foto: Pexels

Restaurant Librije in Zwolle is ook dit jaar de winnaar van de IENS Top 2018. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren er maar liefst 160.000 recensies.

IENS is een platform dat consumenten onafhankelijk informatie biedt over restaurants. IENS rijkt sinds 2001 jaarlijks de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland uit. De IENS Top is een overzicht van best beoordeelde restaurants door consumenten. Dit is onderscheidend ten opzichte van andere lijsten, waarbij een professionele jury vaak de uitslag bepaald.

Twaalf nieuwkomers

Op een verassende tweede plaats staat nieuwkomer Calva uit Nootdorp. Daarnaast zijn er nog meer nieuwkomers, want twaalf van de honderd best beoordeelde restaurants kwamen vorig jaar nog niet in de lijst voor. Ook aan diversiteit qua keukens maakt de IENS Top een sprong vooruit. Nieuwe keukens die dit jaar in de IENS Top voorkomen zijn Afghaanse, Australische, Oost-Europese, Surinaamse, Syrische en Vietnamese.

Nieuwsgierig geworden naar welke restaurants in de top tien staan? Zie hieronder de lijst:

1. Restaurant De Librije, Zwolle
2. Calva, Nootdorp
3. MR. CHANG, Waalre
4. De Lindehof, Nuenen
5. De Oranjerie, Barneveld
6. ’t Molenhuys, Rijkevoort
7. Restaurant De Wachter, Alblasserdam
8. Restaurant Vanille, Eijsden
9. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
10. Hendrik van Maurick, Vught