Mopshondencafé komt naar Nederland

Foto: Pixabay

Voor echte hondenfans is dit een droom die uitkomt: een café waar je niet alleen wat kunt eten en drinken, maar ook kunt knuffelen met alle honden die er rondlopen. In London is het mopshondencafé al reeds een groot succes en binnenkort is Nederland aan de beurt.

De combinatie van dieren en cafés is niet nieuw en blijkt een succesformule. De kattencafés in Nederland worden druk bezocht. Maar niet alleen in Nederland werkt deze combinatie goed, want ook in andere landen wordt er flink geknuffeld met katten. In Japan, waar het idee oorspronkelijk vandaan komt, loopt het storm in de kattencafé ‘s.

Pop-up variant

Als het met katten werkt, waarom dan niet ook met honden? Na het succes van een pop-up mopshondencafé in Londen in oktober komt er daar in januari een vaste plek waar mensen naartoe kunnen. In Nederland wordt ook gestart met een pop-up variant, namelijk op 28 januari in café de Ruyschkamer in Amsterdam.

Let op: het café is slechts één dag van 11:00 tot 16:00 uur open. Heb je zelf een mopshond? Dan mag die uiteraard mee. Tijdens deze dag is er informatie te verkrijgen over voeding, verzorging en gedrag. Daarnaast kan je een drankje drinken en genieten van een heerlijke lunch. De entree is vijf euro als je mét mopshond komt en tien euro als je zonder mopshond komt. De winst gaat naar de Hondenbescherming.