Het nieuwe jaar is net afgetrapt; het moment dat velen goede voornemens hebben. Op het lijstje met wensen prijkt vaak: gezond eten. Om dit voornemen dit jaar wél vol te houden, helpen we jou op weg door tijdens de themaweek Gezond iedere dag een gezond én lekker recept te delen. Deze keer staat een visschotel uit de oven op het menu.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- Een scheut olijfolie
- 2 palagiusfilets (of een andere vis naar keuze)
- 2 bosuitjes, gesneden
- 2 ons haricot verts
- 1/2 courgette, in plakjes
- Potje zongedroogde tomaatjes in olie
- Handje pijnboompitten
- Teentje knoflook
- Kruiden: basilicum, peper en chili
Bereidingswijze:
- Doe de olie in een ovenschaal en vet deze in.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Leg de vis in de schaal en doe er wat peper of chili op.
- Meng in een blender de zongedroogde tomaatjes met wat olie uit het potje, een handje pijnboompitten, een teentje knoflook en wat basilicum.
- Smeer het mengsel uit over de vis.
- Verspreid de haricots verts en de courgette plakjes over de vis en besprenkel dit met de stukjes bosui.
- Zet de schaal met aluminiumfolie eroverheen in de oven en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar worden. Proef even of de groentes gaar zijn. Heerlijk met wat rijst en wat gemengde salade. Eet smakelijk!