Smokey Goodness uitgeroepen tot Kookboek van het jaar

14 nov 2016, 11:07 Eten
bbq barbecue hq pixabay
Het kookboek Smokey goodness van Jord Althuizen, waarin alle aspecten van de Amerikaanse barbecuecultuur aan bod komen, is afgelopen week uitgeroepen tot Kookboek van het jaar 2016. De wedstrijd is onderdeel van De Kookboeken7daagse , die deze week wordt gehouden op verschillende locaties in Nederland.
“Een boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal. Het barbecue-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de barbecue bijna”, aldus de vakjury van de kookboekenverkiezing.
Althuizen werd in 2014 wereldkampioen Barbecuen in de categorie Heel varken aan het spit. Verder zit hij in de jury van het televisieprogramma Grill Masters, waarin kookliefhebbers strijden om grillmaster van het jaar te worden.
Smokey goodness werd niet alleen uitgeroepen tot Kookboek van het jaar, maar ontving ook de eerste prijs voor beste fotografie en vormgeving.
Naast Smokey goodness viel het boek Bonen van Joke Boonen in de prijzen. Het boek is uitgeroepen tot het meest duurzame kookboek van het jaar. Verder kreeg De grote Kleyn van Onno Kleyn een eervolle vermelding.
Nieuw dit jaar was de Foodblogger van het Jaar Award. Deze mocht Jonneke de Zeeuw van de blog Mooncake.nl in ontvangst nemen.